Pilgrimsresor

 

Pilgrimsmotivet har varit levande i den kristna traditionen ända sedan kyrkans första tid. Den kristna tron är knuten till historiska platser. Att besöka heliga platser har för troende människor varit ett sätt att komma nära den verklighet som är förknippad med platserna. Den yttre pilgrimsresan blir ett stöd för den inre vandringen, sökandet efter ett djupare liv med Gud.

Sedan starten har tidskriften Pilgrim inbjudit sina läsare att följa med på pilgrimsresor till flera av kristenhetens ursprungsmiljöer. Vi har vandrat mellan Antonioklostret och Paulosklostret i södra Egypten, besökt Symeonsklippan och ökenklostret Mar Musa i Syrien. Vi har besökt Jerusalem, Armenien, Georgien, Rom och spanska Avila. Våra pilgrimsresor syftar inte till turism i allmänhet, utan till fördjupning av tron. Firandet av gudstjänst, både i kloster och tillsammans med lokala kyrkor men också i gruppen av pilgrimer, har därför varit en viktig del av resorna

Resorna har i huvudsak skett i samarbete med två erfarna researrangörer med särskild inriktning på pilgrimsresor, Karavanen med Inga-Lill Rubenson samt Pilgrim travel med Johannes Pulkkanen.

www.karavanen.se
www.pilgrimtravel.se

 

Från 2019 har Pilgrim beslutat att avstå från pilgrimsresor med flyg. Det innebär inte att resorna upphör, men de kommer i framtiden att ske med andra resesätt.